Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone dynie nafaszerowane mięsem z ryżem i pomidorami, do tego przykryte żółtym serem
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 30
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 33
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 48
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 30
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 33
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 48
Składniki
Przygotowanie farszu: Ugotować ryż, pokroić i usmażyć cebulę i wystudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Czosnek drobno posiekać. Wymieszać mięso, ryż,cebulę, czosnek, pomidory i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem.
Dynie umyć, przekroić na pół. Wypełnić farszem. Owinąć w folię aluminiową.
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Piec dynie 50-60 minut. Po tym czasie odwinąć, przykryć serem żółtym. Piec jeszcze 10-15 minut , najlepiej do zarumienienia sera.