Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny pomysł na wykorzystanie dyni w kuchni. Dyniowe gnocchi wykonane według tego przepisu wychodzą niezwykle jędrne i delikatne. Można serwować je w wersji na słono np. z serem pleśniowym i gruszką lub na słodko polane palonym masłem i oprószone cynamonem oraz cukrem.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę razem z upieczonymi kawałkami dyni. Do powstałej masy wbij dwa jajka, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną. Ciasto na gnocchi dopraw szczyptą soli. Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto.
Ciasto podziel na 3 części. Z każdej z nich uformuj wałeczek. Ciasto pokrój na 1,5 cm kluseczki.
W dużym garnku nastaw wodę, dodaj pół łyżeczki soli.
Dyniowe gnocchi wrzucaj na gotującą się wodę. Gotuj partiami. Odcedź po wypłynięciu kluseczek na powierzchnię.