Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dyniowy krem z kozim serem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22745
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22745
Składniki
Dynię przekrój na pół, usuń miąższ i pokrój na grube plastry, bez obierania ze skóry. Kawałki ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180° C i piecz 40 minut. Po tym czasie wyjmij je i ostudź. Gdy dynia będzie letnia, łyżką oddziel miąższ od skórki.
W dużym garnku rozgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę, a następnie zmiażdżony czosnek. Całość podsmaż. Dodaj listki tymianku i trzy szklanki upieczonej dyni.
Następnie wlej wywar z warzyw i gotuj około 15 minut na średnim ogniu. Po tym czasie zmiksuj i dopraw solą oraz pieprzem.
Zupa będzie efektownie wyglądała gdy podasz ją w wydrążonej dyni. Przed jedzeniem posyp ją pestkami dyni, pokruszonym kozim serem i tymiankiem.Źródło: Na żywo