Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dżem agrestowy z gruszkami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Składniki
Agrest oczyść, umyj i osusz. Gruszki umyj, obierz, przekroj na pół i usuń gniazda nasienne. Skrop sokiem z cytryny. Laskę wanilii rozkrój i wyjmij nasiona.
Owoce przełóż do rondla, dodaj cukier, wanilię i odstaw na godzinę. Mieszając, doprowadź do wrzenia. Gotuj na dużym ogniu ok. 4 minuty. Gorący dżem przełóż do słoików. Zakręć.Źródło: Tele Tydzień