Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem jabłkowy pachnący miętą"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Składniki
<strong>Przepis przysłała Izabela Siwulska z Jasienicy Rosielnej</strong>
Jabłka umyj, osusz, usuń gniazda nasienne, pokrój w drobną kostkę. Listki mięty opłucz, osusz, posiekaj. Pokrojone jabłka włóż do garnka, skrop sokiem z cytryny. Dodaj miętę, posyp cukrem (może być mniej lub więcej – ilości według uznania). Smaż na małym ogniu, często mieszając, aż masa będzie gęsta i jednolita (około godziny). Dżemem napełnij wyparzone słoiczki (około 4 po 200 ml), mocno zakręć. Słoiczki z dżemem przykryj grubym ręcznikiem lub odwróć do góry dnem, ostudź.Źródło: Chwila dla Ciebie