Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dżem śliwkowo-orzechowy"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Śliwki umyj, osusz, wyjmij pestki. Posyp cukrem, lekko zmiksuj. Wlej do rondelka, smaż ok. 2 godzin. 10 minut przed końcem smażenia dodaj mielone orzechy włoskie, kakao i cukier waniliowy, dokładnie wymieszaj.
Gorącym dżemem napełnij słoiki, szczelnie zakręć. Pasteryzuj 15 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie