Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dżem truskawkowy z białą czekoladą"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 72
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Czas przygotowania: 20 minut. Poziom: średni
Odszypułkuj truskawki. Większe owoce poprzekrawaj na połowy. Wymieszaj z cukrem. Stale mieszając powoli zagotuj. Gotuj przez ok. 5 minut, usuwając pianę. Dopraw sokiem z cytryny i odstaw.
Dodaj pokrojoną w kawałki czekoladę i natychmiast rozłóż dżem do słoików. Zamknij słoiki i postaw dnem do góry. Po 5 minutach obróć je niech wystygną.Źródło: TV14