Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem waniliowo-rumowy"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1817
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2714
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1817
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2714
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Mirabelki umyj, usuń pestki. Włóż do garnka. Wsyp cukier i cukier waniliowy. Przykryj, odstaw na kilka godzin, by owoce puściły sok.
Owoce smaż, mieszając, aż staną się przeźroczyste. Wlej rum. Podgrzej. Włóż do słoików, pasteryzuj 15 min.
Czas przygotowania 70 min,ilość słoików po 250 ml 10, cena za słoik 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie