Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem wiśniowy"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 16
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 928
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 16
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 928
Składniki
Wydrylowane wiśnie układam na sicie, odsączam z soku. Dodaję do niego cukier, goździki, cynamon, gotuję 20 min. Wsypuję owoce, smażę na małym ogniu 30 min od czasu do czasu mieszając. Odstawiam na 12 godz.
Ponownie smażę wiśnie 30 min, zdejmuję z ognia, wlewam rum, mieszam, przekładam do słoiczków. Pasteryzuję wiśnie w garnku z wodą (wlewam ją do połowy wysokości słoików) w temp. 90°C przez 10-15 min od momentu wrzenia wody.
130 min • Porcja 250 kcal • Koszt słoiczka 1,80 zł • Przepis na 6-8 słoiczków.Źródło: Kobieta i życie