Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dżem wiśniowy na soku"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Wiśnie opłucz, wyjmij pestki. Sok jabłkowy wlej do szerokiego rondla. Wsyp cukier, wymieszaj.
Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodaj wiśnie razem z sokiem, który puściły, wymieszaj, gotuj 20-25 minut.
Gorącym dżemem napełnij wyparzone słoiki. Szczelnie zamknij. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 90°C. Pasteryzuj 15 minut. Ostudź.
<strong>Czas przygotowania 50 min. Ilość słoików po 0,33 l 3. Cena za słoik 1,30 zł.
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie