Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dżem wiśniowy z kwiatami lipy"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 186
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1824
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 186
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1824
Składniki
Wiśnie umyj, osusz, wydryluj i zasyp cukrem, dodając kilka pestek. Kwiaty lipy zalej wrzątkiem i odstaw na co najmniej pół godziny. Przefiltruj i naparem zalej wiśnie. Odstaw na noc.
Następnego dnia owoce gotuj tak długo, aż dżem będzie miał odpowiednią konsystencję. Dodaj sok z cytryny. Wyjmij pestki i gorący dżem przełóż do słoików. Pasteryzuj 10 min w 60 st. C.Źródło: Tele Tydzień