Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Egzotyczna tarta czekoladowa"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł.
Ciasto: Wszystkie podane szatkujemy na stolnicy, po czym zagniatamy i chłodzimy co najmniej 60 minut. Ciastem wylepiamy formę do tart, nakłuwamy widelcem, pieczemy 15 minut w temperaturze 190oC.
Krem: Ubijamy śmietankę, dodając śmietan-fix, cukier wanilinowy oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej, chłodną czekoladę. Gdy śmietanka jest sztywna, dokładamy serek mascarpone. Mieszamy do połączenia składników. Krem wykładamy na zimny spód tarty. Dekorujemy osączonymi z syropu owocami.
Wartość odżywcza jednej porcji 353 kcal Białko 5,6 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 28 g.Źródło: Rewia