Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Etli pide – turecka pizza"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
70 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 380
Drożdże zasyp cukrem, wymieszaj i odstaw na 5 minut. Dodaj mąkę, sól, olej i wodę. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Uformuj kulę, przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce, by wyrosło.
Obraną cebulę drobno posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj mięso oraz posiekany czosnek. Duś około 8 minut na małym ogniu. Dołóż pomidory z puszki, dopraw tymiankiem, bazylią, oregano, kminem rzymskim, papryką, solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto podziel na trzy części. Każdą równo rozwałkuj i uformuj kształt łódki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W środku umieść farsz, posyp go startym serem, a na nim rozłóż plastry pomidora.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 20 minut.Źródło: Super TV