Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fałszywe kotlety w złocistej panierce to danie, które udowadnia, że na diecie wegańskiej nie trzeba z niczego rezygnować. Zamiast mięsa mamy idealnie zamarynowane tofu, które w smaku niczym nie ustępuje zwykłym schaboszczakom. Wspaniale chrupiąca panierka i rozpływające się w ustach wnętrze – tak dobrego mięsa nie przygotujesz!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 31
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 31
Składniki
Tofu wyjmij z opakowania i osusz papierowymi ręcznikami. Przygotuj marynatę. Wymieszaj wszystkie składniki, w tym drobno posiekany czosnek. Umieść tofu w płaskich pojemnikach lub w głębokim talerzu i zalej je marynatą. Pozostaw na 30 minut.
Przygotuj panierkę. W jednej misce wymieszaj majonez z wodą. Do drugiego naczynia wsyp mąkę, a do trzeciego: bułę tartą i wszystkie przyprawy.
Smaż kotlety. Tofu zanurzaj w mące, a następnie w mieszance majonezu i obtaczaj w bułce tartej. Smaż je na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, do uzyskania złocistego koloru. Fałszywe kotlety w złocistej panierce odkładaj na papierowe ręczniki, a następnie podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.