Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Fantazyjne naleśniki z bitą śmietaną"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Do głębokiego garnka wsyp mąkę, szczyptę soli i cukru. Wlej wodę, mleko i zmiksuj. Odstaw ciasto na 20 minut. Usmaż cienkie naleśniki.
Na kawałkach folii aluminiowej połóż razem po 3-4 naleśniki i zwiń w rulony. Wstaw do lodówki. Zdejmij folię, a rulony pokrój w plastry. Rozłóż je w pucharkach.
Ubij kremówkę z cukrem pudrem. Kleksy śmietany połóż na naleśnikach. Pomarańczę obierz, podziel na fileciki, udekoruj naleśniki. W sezonie wykorzystaj świeże owoce.
Czas: 50 min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV