Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki które dzisiaj prezentuję są bardzo smaczne, ładnie prezentują się w przekroju, a ser który rozpuszcza się dookoła roladki dodaje dodatkowego wyrazistego smaku.
tłuczek, garnek, głębsza patelnia, patyczki do szaszłyków lub wykałaczki,
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Filet z drobiowy umyć, osuszyć rozbić tłuczkiem. Rozłożyć plastry szynki, na szynce ułożyć plaster sera żółtego, plasterek pomidora oraz natkę pietruszki lub koperek świeży( w zależności co komu smakuje). Szynkę zwinąć w ruloniki, owinąć porcją kurczaka ,oprószyć przyprawą uniwersalną ( u mnie kucharek) i obwiązać nitką kuchenną lub wykałaczką albo patyczkiem do szaszłyków. Z jajka, mąki i śmietany przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Roladki obtaczać w mące, następnie zanurzać w cieście. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Podawać z frytkami i ulubioną surówką,(u mnie buraczki). Roladki możemy podawać pokrojone w plastry o grubości 1 cm lub w całości.
Smażenie roladek.