Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten, kto lubi makarony na pewno powinien spróbować tej propozycji obiadowej ;) Bardzo sycące i smaczne danie, polecam!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Składniki
Pierś umyć, pokroić w długie paski i dać an patelnię z dwiema łyżkami stopionego masła. Przyprawić i dusić do miękkości. Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie. Pozostałe masło stopić w rondelku, dodać dokładnie umytą bazylie i smażyć przez 2 minuty. Następnie dodać serek śmietankowy i podgrzewać do momentu, aż serek się stopi. Na koniec dodać śmietankę. Gotowy sos zmiksować. Ja go nie doprawiałam, ale gdyby ktoś musiał to proszę bardzo :)
Do gotowego sosu wrzucić makaron, wymieszać. Na półmisek wyłożyć makaron, poukładać kawałki kurczaka i całość przykryć kołderką sera startego na dużych oczkach. Smacznego!