Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Farmerski frykas z sadzonym jajkiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 46
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5359
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 413
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 46
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5359
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 413
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Przygotuj porcję podstawowego ciasta na pizzę. W czasie zagniatania do składników dodaj sporą szczyptę gałki muszkatołowej. Odstaw ciasto do wyrośnięcia.
Pomidory zmiksuj. Wymieszaj z koncentratem. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Tymianek posiekaj, połowę domieszaj do sosu.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć, podziel na 8 porcji. Każda rozwałkuj na owalny placek. Ułóż je na dużej blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj pomidorowym sosem. Wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st.
Potem pizze wyjmij, obłóż groszkiem, posiekanymi dymkami oraz mozzarellą pokrojoną w plasterki. Na każdy placek wbij jajko. Posyp resztą tymianku. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 10-12 minut. Udekoruj listkami bazylii.Źródło: Tina