Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Farmerskie pierogi"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20683
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20683
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Składniki
Ciasto: drożdże rozrób z ciepłą wodą. Dodaj cukier i olej, oprósz solą. Wyrób, dodając mąkę. Odstaw na godzinę.
Zagnieć, uformuj wałek. Pokrój na 8 części, rozwałkuj. Sos: połącz, przypraw. Posmaruj placki.
Farsz: cebulę, boczek i grzyby pokrój. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj groszek, grzyby i boczek, połącz, przypraw.
Farsz ułóż na plackach, posyp serem, brzegi zlep. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 25 min w 190°C.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie