Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-02-2024
Jeden z moich ulubionych farszy czyli delikatna cukinia, ser feta i zioła. Pychota !!!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1969
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1969
Składniki
Cukinię trzemy na tarce o grubych oczkach i smażymy na oleju razem z ziołami prowansalskimi. Cukinię smażymy aż jej soki całkowicie wyparują z patelni. Tak przygotowaną odstawiamy do wystudzenia.
Do cukinii dodajemy ser feta, który rozdrabniamy widelcem, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Z solą uważajcie bo ser jest dość słony.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy pierogi, naleśniki lub krokiety. Ja dziś z tego farszu zrobiłam pierogi. Smacznego !!!
;-)
;-)
;-)