Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna fasolka na chłodne dni.Sycąca i dobra na każdą okazje.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 168
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 241
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 168
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 241
Składniki
Fasole należy opukać i zalać zimną wodą i pozostawić na noc do nasiąknięcia.Następnego dnia fasolę przełożyć do dużego garnka i zagotować razem z pozostałą wodą.Dolać ok 1-1 1/2 szk wody i gotować.
Do gotującej fasoli dodać ziele angielskie,liść laurowy,pieprz ziarnisty,sól i zwykły pieprz.Gotować fasole do miękkości.
Cebulę należy pokroić w kostkę,boczek i kiełbasę także,następnie razem ze smażyć na oleju,na końcu dodać czosnek pokrojony w paseczki.
Gdy fasola jest miękka należy dodać do niej usmażoną cebulę,boczek i kiełbasę.Wszystko razem wymieszać,dodać koncentrat pomidorowy,zioła i przyprawić do smaku solą i pieprzem.Gotować jeszcze razem ok 20 minut.
Smacznego.