Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz alternatywy dla fasolki po bretońsku - to danie z pewnością przypadnie ci do gustu. To bez wątpienia najlepsze połączenie sprawdzonych smaków - fasolki jak do tej po bretońsku, ale podanej z sosem bolońskim. Przekonaj się, jak pyszna jest potrawa.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Fasolę zalej ciepłą wodą i zostaw na kilka godzin, a najlepiej całą noc. Po tym czasie odsącz ją i zalej świeżą porcją wody. Gotuj do miękkości. Odsącz.
Cebulę posiekaj drobno, a czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Całość zeszklij na rozgrzanym oleju rzepakowym na głębokiej patelni. Jeśli chcesz dodać grzyby, to podsmaż je teraz razem z cebulą, czosnkiem i marchewką.
Dodaj na patelnię ugotowaną fasolę. Zamieszaj. Wlej zawartość puszki pomidorów, dopraw bazylią, oregano, solą i pieprzem. Duś przez około 20 minut. Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy, aby sos się zagęścił.