Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolka po bretońsku"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Składniki
Namoczoną przez noc fasolę ugotuj, po czym odcedź i odstaw na później.
Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę i rozetrzyj z solą.
Boczek potnij w paski, a następnie podsmaż go na rozgrzanym oleju. Po chwili dodaj cebulę z czosnkiem. Gdy warzywa lekko się zeszklą, dorzuć ugotowaną fasolę i zalej całość szklanką wody. Kiedy zacznie wrzeć, dosyp przyprawy.
Gotuj 20 minut, a na koniec wymieszaj je z koncentratem pomidorowym, rozrobionym z zimną wodą i mąką.Źródło: Kurier TV