Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2132
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2132
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Fasolę zalać wodą, zostawić na 12 godzin do namoczenia.
Namoczoną fasolę odcedzić, zalać świeżą wodą (około 1 litr), dodać pół łyżeczki soli, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować do miękkości.
Boczek pokroić w kostkę a kiełbasę w plasterki, podsmażyć razem na łyżce oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć kilka kolejnych minut.
Podsmażoną wędlinę dodać do fasoli, dołożyć dwie łyżki koncentratu, gotować kolejne 5 minut. Na koniec całość doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.