Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu, jednogarnkowe, rozgrzewające danie, idealne na jesienny obiad lub kolację :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1208
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1208
Składniki
Fasolę zalewamy zimną wodą i odstawiamy najlepiej na całą noc. Fasolę odcedzamy, przelewamy zimną wodą, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sól i gotujemy do miękkości. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a kiełbasę w półplasterki. Umyte pomidory kroimy w średnią kostkę. Do garnka z fasolą dodajemy kiełbasę, cebulę, koncentrat pomidorowy, mieszamy i zagotowujemy. Przyprawiamy pieprzem, przyprawą do dań z fasoli, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i dusimy około 10 minut. Na koniec dodajemy pokrojone pomidory i dusimy kolejne 10 minut.