Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam taką świeżą fasolę - piękny Jaś. Trudno odmówić sobie ugotowania fasolki po bretońsku. Fasoli nie trzeba namaczać.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1974
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1974
Składniki
Fasolę dokładnie wypłukać i ugotować w osolonej wodzie ok 20 - 30 min. Wyłożyć na sito. W rondlu, najlepiej z grubym dnem, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojone w kostkę cebule i czosnek pokrojony w plasterki. Do garnka dodać pokrojony w kostkę boczek i pokrojoną w kostkę kiełbaskę. Kilkanaście minut dusić na wolnym ogniu i mieszać zawartość garnka. Dodać pomidory krojone i koncentrat pomidorowy. Można dodać szklankę przegotowanej wody. Gotować i mieszać od czasu do czasu. Dodać ugotowaną fasolę. Dodać majeranek, paprykę słodką, pieprz młotkowany z kolendrą, płatki chili, cukier, sól do smaku. Wszystko wymieszać i jeszcze kilka minut gotować. Podawać danie gorące. Może być ze świeżą bułeczką. Smacznego