Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa z kiełbasą i przecierem pomidorowym jest znakomita. Delikatna w smaku, warta polecenia.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9957
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9957
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
Oczyszczoną fasolkę pokroić na kawałki, umyć, blanszować w wodzie z odrobiną soli, osączyć.
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w słupki, zrumienić na patelni. Posiekany por i czosnek podsmażyć na oliwie.
Fasolkę i kiełbasę włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać kostkę rosołową.
Wsypać podsmażony por i gotować do miękkości.
Do miękkiej fasolki dodać przecier pomidorowy, mąkę wymieszaną z odrobiną wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.