Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolowa na żeberkach"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Fasolę umyć, namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w świeżej wodzie. Pod koniec gotowania osolić.
Cebulę posiekać. Warzywa obrać, umyć i zetrzeć (oprócz ziemniaków) na tarce jarzynowej o dużych otworach. Rozgrzać masło, zeszklić cebulę, a po chwili dodać warzywa i lekko przesmażyć. Ziemniaki pokroić w niedużą kostkę.
Żeberka podzielić na porcje i wrzucić do zimnej wody, dodać sól, pieprz, listki, ziele. Gdy zacznie się gotować, zebrać tworzącą się pianę. Pod koniec gotowania dodać ziemniaki, po kwadransie warzywa i ugotowaną fasolę. Doprawić.
ok. 85 minut
Można wyjąć z zupy część warzyw i fasoli, zmiksować blenderem na gładkie piure i powstałym musem zagęścić zupę.Źródło: Twoje Imperium