Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolowa z mieszanką warzyw"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 103
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14258
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 40
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 139
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 103
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14258
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 40
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 139
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Składniki
Fasolę zalej zimną przegotowaną wodą, odstaw na całą noc. Odcedź, wypłucz, przełóż do garnka i zalej 1,5 l wody. Gotuj na małym ogniu.
Kiełbasę pokrój w kostkę, podsmaż na 1 łyżce masła klarowanego. Gdy fasola będzie dość miękka, dodaj kiełbasę, warzywa, dymkę, koncentrat, gotuj 15 minut.
Na patelni rozgrzej masło klarowane, dodaj mąkę, chwilę smaż. Mieszając zupę, powoli dodawaj zasmażkę, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Całość przypraw majerankiem, solą, pieprzem, gotuj jeszcze pięć minut. Udekoruj na talerzach listkami świeżego oregano.Źródło: Dobry Tydzień