Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe faszerowane mięsem mielonym papryki w bardzo prosty i szybki sposób możemy przyrządzić jako alternatywę do mielonych na obiad.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Składniki
Papryki dokładnie myjemy następnie odcinamy ogonki oraz wyjmujemy nasiona. Na łyżce oleju podsmażamy ok 5 min pokrojoną w kostkę marchewkę oraz poszatkowaną cebulę. Następnie dodajemy mielone dodajemy sól, pieprz i podsmażamy 6-7 minut. Następnie dodajemy ryż, wodę, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i gotujemy mieszając aż woda odparuje. Zostawiamy farsz do wystudzenia.
Każdą paprykę faszerujemy mielonym, a następnie wierzch oprószamy mąką. Wkładamy ją do garnka i nalewamy wody do połowy wysokości papryk. Dusimy pod przykryciem 35 min.