Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane filety"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22478
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 94
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22478
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 94
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Każdą połówkę piersi przekrój wzdłuż na pół – otrzymasz w ten sposób 4 filety. Każdy filet przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Na koniec oprósz solą oraz pieprzem.
Brzoskwinie i ser pokrój w paski i ułóż na środku każdego filetu. Zwiń ciasno, formując roladki i zepnij wykałaczkami, by nie rozpadły się w trakcie pieczenia. Wierzch każdej roladki posyp przyprawą do kurczaka. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Żaroodporne naczynie posmaruj olejem i ułóż w nim roladki. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Wstaw naczynie z mięsem, piecz ok. 30 min.
Przygotuj sos. Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę. Następnie dodaj pokrojone w plastry pieczarki, smaż aż odparuje cały płyn. Wlej wino i smaż, od czasu do czasu mieszając, a gdy odparuje dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec wlej śmietankę, gotuj aż sos zacznie gęstnieć. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut, porcja: 290 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie