Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane grzybowe kule"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 50
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 432
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 50
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 432
Składniki
Pieczarki umyj. Wybierz 12 największych kapeluszy, odetnij ogonki. Grzyby suszone namocz, pokrój, dodaj pokrojone ogonki, duś na maśle razem z posiekaną w kostkę cebulą. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Białą (niepaloną) kaszę gryczaną lub pęczak ugotuj. Bazylię, orzeszki piniowe, ząbek czosnku, parmezan, sól i pierz zmiksuj blenderem.
Pieczarki faszeruj kaszą i podduszonymi grzybami z cebulką. Ułóż na blasze na papierze do pieczenia.
Zapiekaj 15 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem udekoruj pesto z bazylii i posyp pokrojonym w drobną kostkę serem.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień