Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane ogórki"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 223
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2178
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 396
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 268
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 223
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2178
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 396
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 268
Składniki
Boczek podsmaż na suchej patelni. Odsącz z nadmiaru tłuszczu. Ogórki przekrój wzdłuż, małą łyżeczką wyjmij miąższ. Posiekaj go, wymieszaj z połową boczku, śmietaną, solą i pieprzem. Ser zetrzyj na tarce. Dodaj do masy. Całość możesz doprawić startą gałką muszkatołową.
Ogórki ułóż na blasze do pieczenia. Włóż do środka masę śmietanową, posyp startym serem. Zapiekaj przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190°C. Gotową przekąskę posyp pozostałym boczkiem usmażonym na krucho. Udekoruj listkami oregano lub bazylii. Taką zapiekankę możesz też zrobić z cukinią.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień