Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane papryczki"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 63
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 63
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Składniki
Odetnij górę papryczek, nożykiem delikatnie wytnij gniazda nasienne, tak by nie naruszyć ścianek. Opłucz. Papryczki lekko obgotuj w wodzie z solą. Odsącz i wystudź. Serki utrzyj z 2–3 ząbkami czosnku, odrobiną ziół i solą (nadzienie musi być nieco przesolone, aby po zamarynowaniu nie straciło smaku).
Wstaw je na chwilę do lodówki. Masą serową faszeruj papryczki i układaj je warstwami w słoikach. Do słoików wrzuć jeszcze po ząbku czosnku oraz gałązki tymianku, listki oregano i bazylii. Całość zalej gorącym olejem. Dolej oliwy, żeby przekąska była bardziej aromatyczna. Słoiki szczelnie zakręć. Papryki będą dobre do jedzenia już po 2–3 dniach.
• 30 minut • cena 26 złŹródło: Show