Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Skrzydełka myję i starannie osuszam ręcznikiem papierowym. Z każdego skrzydełka usuwam kości. Mięso posypuję gotową przyprawą do kurczaka, lekko nacieram (zarówno w środku, jak i na zewnątrz). Skrzydełka przykrywam folią spożywczą i chowam do lodówki na całą noc.
Paprykę, ogórki konserwowe oraz ser żółty kroję tak, by powstało po 8 słupków każdego składnika. Do skrzydełek wkładam po 2 słupki sera, papryki i ogórka, po czym każde spinam wykałaczkami.
Przygotowuję ciasto naleś- nikowe: wszystkie skład- niki przekładam do miski, dolewam 40 ml wody, miksuję (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany).
Na patelni rozgrzewam kilka łyżek oleju. Skrzydełka kolejno zanurzam w cieście naleśnikowym i kładę je na patelnię. Smażę z obu stron na złoty kolor (przez kilka minut). Podaję zaraz po przygotowaniu.Źródło: Tina