Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowany boczek"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 72
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 72
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Składniki
Boczek rozkrój tak, aby powstał płat mięsa. Oprósz solą, pieprzem. Pokrój pieczarki oraz cebulę i podsmaż na oleju. Przypraw i ostudź.
Na płacie boczku rozłóż farsz. Posyp ziołami oraz żelatyną. Zwiń w rulon i mocno obwiąż nitką.
Włóż mięso do brytfanki, podlej wodą, nakryj naczynie. Piecz 1,5 godz. Pierwsze 30 min piecz w temp. 220°C. Zmniejsz do 170°C i piecz dalej. Ostudź w brytfance.
Porcje 20, 120 min, cena 1,10 zł, kalorie 387 kcal.Źródło: Bella Relaks