Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowany kurczak z fasolą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Podsmaż pokrojoną kiełbasę, cebulę, czosnek. Dodaj odsączoną fasolę, pomidory. Przypraw farsz. Środek kurczaka oprósz solą, pieprzem, napełnij farszem.
W rozcięcie włóż całą umytą cytrynę, resztę nacięcia zaszyj. Polej tuszkę oliwą, posyp solą, pieprzem, papryką.
Na dno blachy wlej bulion. Połóż gałązki tymianku oraz kurczaka. Nakryj folią aluminiową. Piecz ok. 60 min w temp.180°C. Zdejmij folię, zwiększ temperaturę. Polej sosem z pieczenia i piecz 30 min. Przed podaniem sos przypraw cytryną.
<strong>Aneta Jelito z Nowego Sącza</strong>Źródło: Takie jest życie