Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie obiadowe, kawałki piersi kurczaka w panierce, polane sosem, idealnie do tego pasuję chlebek Naan lub ziemniaki.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12835
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12835
Składniki
1. Mięso kroję na mniejsze kawałki, doprawiam solą oraz pieprzem, następnie zalewam mlekiem, odstawiam na 30 minut. Po tym czasie wsypuje do mięsa mąki, mleka nie odlewam. Dokładnie mieszam i mięso smażę porcjami na rozgrzanym oleju.
2. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, smażę na oleju. Dodaję pozostałe składniki sosu, chwilkę gotuję. 3. Sos łączę z mięsem.
4. Gotowe, podaję z Chlebem Naan lub ziemniakami oraz surówką. 5. Smacznego.