Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fileciki z kurczaka w cieście francuskim"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
50 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji 2,60 zł • Przepis na 4 porcje
Teresa Męcnarowska z Iłownicy
Filet kroję w plastry, posypuję solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem (albo granulowanym). Pozostawiam na chwilę. Pieczarki oczyszczam, kroję w plastry i podsmażam na oleju.
Ciasto francuskie dzielę na 4 równe części. Na każdej układam plaster mięsa oraz odrobinę pieczarek i zawijam (tak jak gołąbki). Po zwinięciu nacinam ciasto i smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę ok. 30 min w temp. 160oC.Źródło: Kobieta i życie