Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fileciki z soli w ostrym sosie"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3221
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 325
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3221
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 325
Składniki
czas ok. 40 min; porcja – 280 kcal, cena 6 zł
Filety z soli rozmroź, osusz. Każdy płat przekrój wzdłuż na połówki. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Migdały w płatkach upraż na patelni bez tłuszczu. Odłóż na bok.
Na tej samej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Cebule obierz, poszatkuj w piórka. Wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Smaż, mieszając 2 minuty. Posyp cukrem. Dalej smaż, mieszając, aż cebula się skarmelizuje. Zdejmij z patelni, wymieszaj z uprażonymi migdałami.
Cebulę z migdałami rozłóż na filecikach z soli, zwiń roladki. Zepnij je wykałaczkami. Roladki owiń w kawałki folii aluminiowej. Powstałe pakieciki ustaw na blasze w piekarniku. Piecz ok. 30 min w 180 st.
Do rondla wlej łyżkę oleju, przesmaż pastę curry. Zalej mleczkiem kokosowym. Gotuj, mieszając, aż sos się lekko zredukuje. Dopraw go do smaku trawą cytrynową, sosem rybnym i sokiem z cytryny. Podawaj do roladek.Źródło: Świat kobiety