Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, nadziany i w chrupiącej, smacznej panierce.
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 42
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 32
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 472
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 321
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 42
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 32
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 472
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 321
Składniki
Mięso oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki. Nie rozbijać tylko naciąć tworząc niewielką kieszeń do której włożyć drobno pokrojoną natkę wymieszaną z serkiem mascarpone. Brzegi nafaszerowanego fileta delikatnie rozbić tłuczkiem by zabezpieczyć farsz przed wypłynięciem. Każdy kawałek panierować w jajku, bułce, ponownie w jajku i płatkach migdałowych. Zrumienić na rozgrzanym oleju.Uważać, by nie przypalić bo płatki bardzo szybko się rumienią. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem, przykryć papierem i piec 20 minut w tem. 175 stopni.