Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na prosty i szybki obiad lub kolację na ciepło/: filet z kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym. Potrawa może być serwowana z ryżem, kaszą, makaronem lub - tak jak w moim przypadku- piure ziemniaczanym:)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 233
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 233
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Składniki
Fileta z kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy i osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy solą, pieprzem i papryką i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i lekko solimy. Gdy będzie cebula będzie szklista wlewamy na patelnię olej a gdy się rozgrzeje dodajemy pokrojone filety. Smażymy do miękkości. Śmietanę mieszamy z musztardą i wlewamy na patelnię do mięsa. Całość zagotowujemy i gotujemy 1-2 min. ciągle mieszając. Kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym podałam z piure ziemniaczanym ale pysznie smakuje też z ryżem, makaronem a nawet pieczywem.