Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet rybny w panierce serowo ziołowej, podany z ugotowanymi ziemniakami i surówką chińską.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Wykonanie surówki chińskiej: Kapustę drobno szatkujemy w większej misce, dodajemy startą marchew na większych oczkach oraz dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. W rondelku zagotowujemy olej ryżowy z octem ryżowym i cukrem, cukier musi być rozpuszczony. Tak przygotowaną marynatę wlewamy do kapusty, mieszamy i przykrywamy folią spożywczą. Surówkę wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy. Na rozgrzanym oleju smażymy kawałki panierowanych w bułce tartej, serze i ziołach fileta rybnego. Smażymy na rumiano, około 10 minut, kilkakrotnie przewracając.
Usmażone filety ryby podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką chińską. Smacznego!!!