Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko delikatne , kruche, kto raz przyrządził, będzie do niego wracał.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozpuścić masło wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę , dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem, smażyć, aż odparuje woda. Paprykę pokroić w paski. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem i przyprawą do kurczaka. Filet umyć natrzeć marynatą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć ciasto, na nim fileta, na nim pieczarki i paski papryki.
Przykryć serem.
Boki ciasta ponacinać na paski i zaplatać na filecie. Jajko rozkłócić i posmarować.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
Pokroić na porcje i podawać na gorąco do ziemniaków lub na zimno do pieczywa.