Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z indyka po grecku z fetą i oliwkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Filet z indyka opłucz, wytrzyj do sucha, potnij na 4 plasterki. Każdy kawałek mięsa przykryj folią, lekko rozbij. Czarne i zielone oliwki osącz z zalewy, potnij w kosteczkę.
Paprykę oczyść z pestek, strąk opłucz, drobno pokrój. Listki ziół pokrój w paseczki. Czosnek obierz, posiekaj utrzyj z fetą. Wymieszaj z rozdrobnionymi składnikami. Przypraw solą i pieprzem.
Masę rozłóż na płatach mięsa. Ciasno je zwiń. Roladki zepnij wykałaczką, aby nie rozpadły się podczas pieczenia.
Przygotowane mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu do zapiekania. Równomiernie posyp suszonym rozmarynem. Roladki obficie skrop oliwą.
Naczynie z mięsem wstaw do piekarnika uprzednio rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 40 minut. Gotowe roladki potnij na duże kawałki. Ułóż na talerzach. Udekoruj listkami ziół. Podawaj bagietką.
Świetnym dodatkiem do tak przygotowanych filetów będzie prosty sos zrobiony z jogurtu i keczupu. Wymieszaj je w proporcji 1:1. Przypraw czosnkiem i odrobiną soku z cytryny.
Czas przygotowania: 85 minut. 1 porcja: 380 kcal. Cena porcji: 4,95 złŹródło: Tina