Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowany filet z kurczaka podany z młodymi ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Składniki
Surówka: Kapustę kroimy w większe paski, dodajemy starte na wiórki marchewki i pokrojoną w kostkę cebulę, mieszamy, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem do smaku, dodajemy majonez i całość mieszamy. Danie: Filety dzielimy na 2 połówki i te połówki fileta kroimy na połowę (4 kawałki z kompletnego fileta), rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym i osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry fileta smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Usmażone kotlety z fileta drobiowego podajemy z ugotowanymi i posypanymi koperkiem ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty. Smacznego !!!