Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z kurczaka w maladze"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 18
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 18
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Sok z cytryny wymieszaj z miodem i solą. Marynatą natrzyj mięso i odstaw na godzinę. Następnie usmaż na maśle, przełóż do rondla i zalej winem oraz bulionem. Gotuj przez 60 min.
Następnie mięso wyjmij, ostudź i pokrój w plastry. Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach zalewy z ananasa i wlej do wywaru. Białko roztrzep z 2 łyżkami soku z ananasa i również wlej do wywaru, zagotuj. Sklarowany wywar przecedź.
Na spód półmiska wlej trochę wywaru. Wstaw do lodówki. Gdy stężeje, ułóż plastry mięsa, ananasa i pomarańczy. Zalej resztą galarety i odstaw do stężenia. Przed podaniem udekoruj melisą i płatkami migdałowymi.Źródło: Na żywo