Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka w panko z frytkami i sałatą rzymską
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20659
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20659
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Filety z kurczaka przekrójcie na pół i rozklepcie delikatnie na kotlety. Kotlety z obu stron posólcie i posypcie pieprzem cytrynowym. Przygotowanie panierki nie zajmie wam dużo czasu, wystarczy wymieszać ze sobą panko, przyprawę suszone pomidory z oliwkami i ser parmezan. Zostało tylko rozkłócić jajka i można zabrać się do panierowania wcześniej przygotowanych filetów. Stosujcie zasadę bułka jajko, bułka, a w tym przypadku, panko, jajko, panko. Opanierowane filety przełóżcie do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwa i wstawcie do piekarnia nagrzanego na 180 stopni na 35minut. Filety można podać z frytkami lub ziemniakami. Jako dodatek możecie dołożyć sałatę rzymska pokrojoną i posypaną parmezanem. Smacznego