Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka w sosie myśliwskim.Szybki i prosty pomysł na obiad.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
Filet z kurczaka kroję w plastry a następnie rozbijam. Przyprawiam sól oraz pieprz a następnie posypuję mąką. Rozgrzewam olej i smażę mięso kilka minut z każdej strony. Ściągam a następnie na ten sam tłuszcz wrzucam cebulę pokrojoną w pióra oraz pieczarki. Kupiłam bardzo małe tam by już ich nie kroić. Podsmażam kilka minut i ponownie dokładam mięso. Podlewam wodą lub bulionem tak by przykryła składniki i duszę do miękkości mięsa ok. 35 minut. Po ok. 10 minutach duszenia dodaję sos który zagęści moje danie. Takie mięso podaję z ziemniakami i surówką.