Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso drobiowe przygotowane z dodatkiem warzyw, wygląda i smakuje wyśmienicie.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 66
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 66
Składniki
Filet umyć przekroić na połowę , doprawić solą , pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Warzywa umyć. Paprykę przekroić na połowę , usunąć gniazda nasienne. Cebulę obrać pokroić w kostkę, pieczarki obrać. Pieczarki , cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser również utrzeć . Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulę , smażyć 1 minutę, dodać pieczarki, cukinię, smażyć do odparowania wody. Połówki papryki doprawić ziołami prowansalskimi, umieścić w nich filet z kurczaka.
Napełnić usmażonymi warzywami, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut. Wyjąć, posypać utartym serem.
Wstawić i piec do zrumienienia sera. Podawać z ulubionymi dodatkami , u mnie z ziemniakami i pomidorami.